För att du ska vara så förberedd som möjligt finns här en film och beskrivning på vad som händer i musteriet
Tvättning och sortering
Det första steget i processen är att tvätta frukten och sortera. Den ska vara ren från jord och gräs och självklart ska dålig frukt bort.
Detta steg gör du själv, även om vi gör en sköljning och snabbt tittar igenom äpplena.
När du sedan kommer till musteriet med dina äpplen har vi backar som du får tömma över dina äpplen i.
Detta för att vi ska kunna stapla på höjden och även för att hålla reda på just dina äpplen.
Krossa och pressa
Första maskinen som frukten möter är en kross. Krossen river frukten till en fruktmassa som gör att man får ut musten på ett bättre sätt.
Därefter pressar man fruktmassan för att separera musten från fruktkött, skal och kärnor.
Pastörisering
I detta steg hettas musten upp till 81 grader för att döda alla mikroorganismer.
Det är detta som gör att hållbarheten förlängs.
Fyllning / Packning
Här fylls musten på antingen flaska eller Bag-In-Box.
Genom att fylla den varma musten direkt från pastöriseringen får man en pastörisering av förpackningen.
När detta steg är klart kan du hämta din must.
Då vi inte kyler musten kommer förpackningarna vara varma när du hämtar.